"False"
Hoppa direkt till innehållet

Studenter som inte bytt lösenord sedan 7 maj kan inte logga in på studentwebben. Läs hur du byter lösenord.

printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2021-09-21

Europeiska CBRNE-centret går med i nätverk för antiterrorism

NYHET Centret har fått en inbjudan till att ingå i antiterror nätverket CTPN (Counter Terrorism Preparedness Network). Nätverket syftar till att föra samman beslutsfattare, forskare, blåljusmyndigheter och andra utövare för att dela erfarenheter och praxis för att kunna bygga starkare beredskap mot terrorism.

Text: Lisa Hermansson

Counter Terrorism Preparedness Network (CTPN) startades 2018 och är ett internationellt samarbete som för närvarande finansieras av Stockholm Stad där städer kan utbyta erfarenheter och metoder för att strategiskt bekämpa terrorism. Europeiska CBRNE-centret och Umeå universitet kommer att med sitt medlempskap i CTPN ingå i nätverkets "Academic Board" och bidra till nätverkets mål att påverka och skapa förutsättningar för städers beredskap att möta och återhämta sig från terrorhändelser. I nätverket ingår flera städer, forskare, praktiska utövare och beslutsfattare. CTPN kommer genom forskning, gemensamma evenemang och projekt försöka att sammanföra dessa parter för att möta framtida säkerhetsutmaningar som terrorism. 

Under dagen den 21 september kommer Europeiska CBRNE-centret delta i en strategisk table-top-övning som avser kemiska attacker. Där kommer såväl nätverket inom CTPN delta liksom FN:s antiterrororgan (UNOCT).