"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2016-09-05

Experter föreläser på Fysioterapins Dag – 8 september

NYHET På Internationella Fysioterapins Dag, torsdagen den 8 september, kommer rikskända specialister på träning att föreläsa för studenter, kollegor och allmänheten i Vårdvetarhusets aula, Umeå universitet. Förutom Umeåforskare bjuder förmiddagsprogrammet på föreläsningar av Stefan Thomson, som är fystränare för Skellefteå AIK, och Björn Aasa, som behandlar svenska och internationella elitidrottare.

Elitidrottare såväl som patienter behöver anpassad fysisk aktivitet för att klara de krav som ställs på dem. Torsdagens program genomsyras av experternas erfarenheter och evidens om hur man bäst anpassar träning efter individers behov.

På programmet:

  • Stefan Thomson, som är Skellefteå AIKs fystränare, kommer i sin föreläsning ”Från anpassad kravanalys till optimerad hockeyfys” att prata om hur han gör en kravanalys och lägger upp träning utifrån analysresultaten inom hockeyvärlden.
  • Erik Rosendahl, Institutionen för samhällsmedicin och rehabilitering, kommer berätta om högintensiv funktionell träning vid behandling av äldre personer med nedsatt funktionsförmåga.
  • Mattias Hedlund, Institutionen för samhällsmedicin och rehabilitering, ska tala om hur och varför träning är livsnödvändigt för personer som drabbats av skallskador.  
  • Elisabet Sonntag-Öström, Institutionen för samhällsmedicin och rehabilitering, kommer i sin föreläsning med titeln ”Att träna i skogen – Forest for rest” berätta om träning för individer med stressrelaterade problem.
  • Björn Aasa, som är specialist inom ortopedisk manuell terapi och nominerad till Årets fysioterapeut 2016, avslutar programmet med sin föreläsning om träning för patienter med idrottsskador.

Umeå universitet tillsammans med Distrikt Västerbotten önskar alla välkomna till Fysioterapins Dag. Eventet är gratis och ingen anmälan är nödvändig.

Tid: Torsdag 8 sept kl 8.30-13.00

Plats: Aulan, Vårdvetarhuset, Umeå universitet

Program och hålltider

Redaktör: Daniel Harju