"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2010-07-01

Framstående juriststudent vid Umeå universitet får USA-stipendium

NYHET Johan Lindgren, student på juristprogrammet vid Umeå universitet, har utsetts till "European Outstanding Student" tillsammans med 44 andra europeiska studenter av den amerikanska Fulbright-kommissionen.

Som belöning har Johan Lindgren tilldelats ett stipendium för en vistelse under
sommaren på ett specialdesignat institut vid Bentley University i Boston, USA.

– Det känns fantastiskt kul, jag blev så otroligt glad när jag fick beskedet att jag blivit vald att representera Sverige. Jag ser detta som en fantastisk möjlighet att utveckla min engelska och knyta kontakter runt om i Europa och USA, säger Johan Lindgren förväntansfullt,

Fulbright-programmet finansieras av amerikanska staten och är världens största och mest prestigefyllda utbytesprogram. Stipendium utdelas till personer efter akademiska meriter och ledarskapspotential. Efter en hård utgallring, med betygsgranskning, rekommendationsbrev och två engelska PM fick Johan Lindgren veta att han var i final. Efter en intervju utsågs han till vinnare.

Tillsammans med 44 studenter runtom i Europa får han möjligheten att gå ett unikt utbildningsprogram i USA som heter "Entrepreneaurship - the Spirit of America".

I utbildningsprogrammet som anordnas på ett av USA:s mest prestigefyllda privata affärsuniversitet ingår, förutom flera intressanta aktiviteter och
resor, bland annat studier inom entreprenörskap, skriftlig och muntlig kommunikation samt kulturstudier. Studenterna har även inbjudits till Harvard, MIT och FN:s högkvarter i New York. En avslutningsceremoni hålls sedan på amerikanska statens kansli i Washington DC.

Johan Lindgren har studerat fyra terminer på juristutbildningen i Umeå och ska till hösten börja sin femte termin. Han är samhällsengagerad, bland annat är han styrelseledamot i riksförbundet Fritidsforum. Johan har sedan drygt ett år tillbaka ett eget företag och föreläser om demokrati och den digitala klyftan mellan unga och vuxna. I två år arbetade han som ungdomsombud i Umeå kommun och tillfrågades därefter om att bli mentor till Umeås stadsdirektör, vilket Johan varit sedan dess.

– Jag tror att engagemang lönar sig nu och i framtiden och jag gissar att ett av bevisen på detta är att jag faktiskt fick detta stipendium, säger Johan Lindgren.

Den 10 juli åker Johan till Boston.

Johan: Lindgren nås på:
E-post: johan.lindgren@fritidsforum.se
Mobil: 073 - 05 28 267

Pressbild på Johan

Redaktör: Carina Dahlberg