Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 15 april 2021)

Publicerad: 21 maj, 2015

Fyra får medel från Göran Gustafssons-stiftelse

NYHET Fyra forskare vid Umeå universitet har tilldelats medel från Göran Gustafssons-stiftelse för natur och miljö i Lappland.

Stiftelsen som har till syfte att främja vetenskapliga forskningsprojekt om natur, miljö och urbefolkning i Lappland, har för 2015 utdelat anslag till ett sammanlagt belopp av 909 800 kr.

De fyra från Umeå universitet är:

Peter Bennesved, idé- och samhällsstudier, Det blå hålet i AbiskoMoa Sandström, språkstudier och Cesam DekoloniseringskonstMaja Sundqvist, ekologi, miljö och geovetenskap, Hur påverkar uteslutandet av renar dvärgbjörkens försvar?
Gunnar Öhlund, ekologi, miljö och geovetenskap, Återskapa storöringsbestånd i norrländska Regleringsmagasin

Redaktör: Per Melander