"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2004-10-14

Fyrtio år av geografi vid Umeå universitet

NYHET Hösten år 1964 föddes den geografiska institutionen i Umeå, och nu fyrtio år senare har mycket hunnit hända. Den 15 oktober firas 40-årsjubileet med tillbakablickar, presentationer av dagens arbete och visioner inför framtiden.

År 1964 var geografiämnet odelat och hade både en samhällsvetenskaplig och en naturvetenskaplig del, och den geografiska institutionen utbildade bland annat geografilärare och samhällsplanerare.

Idag har institutionen för geografi delats i två enheter – kulturgeografi och naturgeografi. Nya utbildningsprogram har utvecklats – vid institutionen för kulturgeografi har man i höst bland annat startat ett nytt turismprogram. Vid samma institution är forskningen idag inriktad mot omflyttning, bosättningsmönster, turism, regional utveckling och globala utvecklingsfrågor.

För att fira fyrtio år av geografi vid Umeå universitet bjuder institutionen för kulturgeografi in till en jubileumsdag öppen för alla. Professor emeritus Erik Bylund inleder med att berätta om hur allt började, sedan presenteras vad som pågår vid institutionen idag och hur framtiden kan se ut.

Program och tider: www.umu.se/soc_econ_geography/aktuellt/index.html

För mer information, kontakta:

Einar HolmTel: 090-786 57 29
E-post: einar.holm@geography.umu.se

Redaktör: Camilla Nilsson