"False"
Hoppa direkt till innehållet

Studenter som inte bytt lösenord sedan 7 maj kan inte logga in på studentwebben. Läs hur du byter lösenord.

printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2006-10-12

Handelshögskolan vid Umeå universitet i samma klass som London Business School

NYHET Världens ledande ackrediteringsorganisation för Management-utbildning EFMD, European Foundation for Management Development, i Bryssel, har efter en omfattande utvärdering utfärdat kvalitetsstämpeln EQUIS till Handelshögskolan vid Umeå universitet.

Handelshögskolan vid Umeå universitet, USBE, är en av tio ekonomutbildningar i Skandinavien som får denna prestigefyllda utnämning. Ackreditering av EFMD innebär att utbildningen håller världsstandard och befinner sig i samma division som andra högpresterande skolor i världen som till exempel London Business School, INSEAD, Melbourne Business School och ESSEC Business School i Paris.
– Det här är ett kvitto på att de ansträngningar vi har gjort för att höja kvaliteten i våra utbildningsprogram har varit en bra strategisk satsning. Personalen har jobbat hårt i flera år för att vi ska komma upp i den kvalitetsstandard som är nödvändig för att spela i samma division som de bästa handelshögskolorna i världen, säger Agneta Marell, rektor på Handelshögskolan vid Umeå universitet.

– Vi har nu ökade möjligheter att utveckla utbildningens kvalité, forskningssamarbeten, student- och lärarutbyte samt att bredda vår Executive Utbildning. Det är ett fantastiskt styrkebesked för Handelshögskolan och en utomordentlig utgångspunkt för nya strategiska mål. Nu spänner vi bågen för att bli ännu bättre, fortsätter Agneta Marell.

Presskonferens: klockan 14.30, Handelshögskolans sammanträdesrum, våning tre Samhällsvetarhuset

Medverkande:

Agneta Marell, rektor Handelshögskolan Maria Bengtsson, vice rektor Nils Wåhllin, vice rektor Ove Hedström, studierektor

Kontakt:

Agneta Marell, rektor Handelshögskolan vid Umeå universitet Tel: 090-786 55 11 Mobil: 070-207 20 02
E-post: agneta.marell@usbe.umu.se

Högupplöst bild på Agneta Marell

Läs mer om EFMD och EQUIS på: www.efmd.org

Redaktör: Carina Dahlberg