Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 22 februari 2021)

Publicerad: 23 nov, 2004

Helena Edlund prisad av Lundakollegor

NYHET Helena Edlund, professor vid Umeå centrum för molekylär medicin, Umeå universitet, tilldelades den 19 november ett personligt pris på 50 000 kr för sin banbrytande forskning om pankreasutveckling.

Priset är avsett för yngre nordiska diabetesforskare och utses av en priskommitté vid DPLU som är ett öppet nätverk bestående av över hundra diabetesforskare verksamma vid medicinska fakulteten i Lund. Priset är sätt lyfta fram den starka tradition inom diabetesforskning som finns i de nordiska länderna.

Mer information om Helena Edlunds och hennes grupps forskning finns på: ucmm.cs.it-norr.com/default.asp?id=1267&PTID=&refid=1042

Vid intresse kan bildmaterial från prisutdelningen rekvireras från
ernilla.siming@endo.mas.lu.se

Redaktör: Carina Dahlberg