"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2017-04-12

Humlab erbjuder gratis kortkurser om spelskapande

NYHET Nyfiken på att komma igång med att skapa ett eget spel? Humlab erbjuder två kurser kring spelskapande inom ramen för sitt kortkursprogram. Kurserna riktar sig till nybörjare och gratis för studenter och universitetspersonal.

Speldesign för den absoluta nybörjaren – från första idé till ultimata power-ups

27 april, 09:00 - 12:00

Vad innebär det arbets- och tidsmässigt att utveckla ett spel på egen hand? Vad skall en tänka på? Kan erfarenheter från annat projektarbete vara en fördel eller nackdel? Hur planeras arbetet på bästa sätt och vilka fallgropar finns det? 
I den här kursen kommer vi titta närmare på spelutveckling utifrån ett konceptuellt tänkande och jämföra det med generellt projektarbete. Kursen riktar sig till absoluta nybörjare som är nyfikna på potentialen med datorspel men inte riktigt vet var de ska börja. 

Läs mer och anmäl dig här

Verktyg för spelskapande

27 april, 13:00 - 16:00

Idag finns en uppsjö av programvaror som gör det möjligt att skapa spel för dator eller mobil på ett enkelt sätt. Många av dessa är gratis och i utbudet ryms allt från enklare dra och släpp-verktyg till fullfjädrade utvecklingsmiljöer. 
Denna kurs ger en introduktion till några användbara verktyg för spelskapande och ger handfasta tips på hur du kan komma igång med att skapa egna spel.

Läs mer och anmäl dig här

Redaktör: Jon Svensson