"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2017-02-21

Idrottshögskolan hyllar Årets Idrottsalumn 2016 och Årets Elitidrottsstudent 2016

NYHET Under Umeå Idrottsgala den 21 februari delade Idrottshögskolan ut utmärkelser till Samuel Lund för Årets Idrottsalumn samt till Frida Sandberg för Årets Elitidrottsstudent.

Umeå Idrottsgala hyllar och uppmärksammar aktiva, ledare, eldsjälar och föreningar som på ett positivt sätt bidrar till Umeåidrottsstads utveckling. 

Samuel Lund - Årets Idrottsalumn 2016

Samuel Lund, Årets Idrottsalumn 2016

Samuel Lund tog under galakvällen emot Idrottshögskolans utmärkelse "Årets Idrottsalumn". Utmärkelsen tilldelas en tidigare student (alumn) som läst en idrottsrelaterad utbildning vid Umeå universitet och som i dag i sitt nuvarande arbete gör något gott för Svensk Idrott. Idrottshögskolan har utsett Samuel till Årets Idrottsalumn 2016 med följande motivering:

"Samuel studerade vid Idrottsvetenskapliga programmet hösten 2009-våren 2012. Han har arbetat som utbildningskonsulent på SISU idrottsutbildare i Norrbotten och sedan april 2016 arbetar han som förenings- och förbundsutvecklare på Svenska Brottningsförbundet. Samuel har i sitt arbete inom Svenska Brottningsförbundet tillfört förbundet och deras föreningar ny kunskap. Samuel har arbetat mycket med processledning och förändringsarbete både på förbunds- och föreningsnivå. Han lyfter Svensk Brottning till nya höjder. Samuel är en fotbolls- och hockeykille som med helt nya ögon kommer in i förbundet och gör skillnad". 

Frida sandberg - Årets Elitidrottsstudent 2016

Utmärkelsen Årets Elitidrottsstudent tilldelas en student vid Umeå universitet som lyckats bra med kombinationen elitidrott och studier. 

Frida Sandberg, elitidrottsstudent vid Civilingenjörsprogrammet i bioteknik, tilldelades under kvällen utmärkelsen "Årets Elitidrottsstudent" med följande motivering:

Frida Sandberg, Årets Elitidrottsstudent 2016

"Frida är Landslagsskidorienterare och tävlar för Säterbygdens OK i Dalarna. Sedan hösten 2013 är hon student vid Civilingenjörsprogrammet i bioteknik vid Umeå universitet. Frida är en nyfiken, levnadsglad person med en stor portion av envishet, hon har ägnat en stor del av sitt liv åt orientering och skidorientering. Under de senaste åren har hon gjort stora framsten i framförallt skidorienterings vilket bland annat har lett fram till SM, EM och VM-medaljer. Hon har haft en planerad studiegång och klarat av balansgången mellan studier och idrotten på ett exemplariskt sätt. Frida får lovord från både programansvarig och verksamhetsledaren på Orienteringens utvecklingscentrum. Hon är verkligen en förebild för andra elitidrottare som vill kombinera elitidrott och akademiska studier". 

Balticgruppen stödjer Idrottshögskolans utmärkelse "Årets Elitidrottsstudent" med 10 000 kr. 

Redaktör: Anna-Karin Eriksson