"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2011-11-22

Inbjudan: Kliniskt träningscentrum vid Umeå universitet nyinvigs

NYHET Det kliniska träningscentrumet i Vårdvetarhuset vid Institutionen för omvårdnad, Umeå universitet har satsat hårt på uppgraderingar och förbättringar, och dessa är nu på plats. Därför återinvigs träningscentrumet, och medierna hälsas varmt välkomna på såväl invigningsceremonin, kl 9-9.30, som på öppet hus kl 9.30-13.30 den 24 november.

Några studenter övar vid Kliniskt träningscentrum (KTC).

Vid KTC erbjuder Institutionen för omvårdnad sina studenter att träna såväl enkla som avancerade kliniska moment både enskilt och i team. Allt sedan institutionen flyttade in i Vårdvetarhuset 1999 har de haft ett kliniskt träningscenter i huset, men den tekniska utvecklingen inom området går hela tiden framåt. Därför sker kontinuerligt en anpassning av pedagogik, lokaler och utrustning vid KTC.



Sedan i somras har en omfattande ombyggnation och utökning av verksamheten genomförts. Lokalerna har bland annat fått ambulanshytt, akutrum, samtalsrum, observatörsrum med envägsfönster och hjärt-/lungräddningsrum. Ombyggnaden har gett ökade möjligheter för studenterna att träna med patientsimulator, SimMan. Det ges nu möjligheter att spela in övningar för reflektion och examination. Nya inspelningsmöjligheter möjliggör studenthandledning även på distans. 


En webbsida om det kliniska träningscentret i Vårdvetarhuset återfinns på
http://www.omvardnad.umu.se/student/ktc/

Institutionen för omvårdnads webbplats:
http://www.omvardnad.umu.se/

För mer information, kontakta gärna Karin Jonsson, instruktionssjuksköterska/KTC-samordnare, på: 090-786 91 45
 070-214 49 91

karin.jonsson@nurs.umu.se



Kristina Lämås, KTC-ansvarig, på: 090-786 91 21

kristina.lamas@nurs.umu.se

Redaktör: Bertil Born