"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2012-05-04

Internationell masterstudent medverkar i "Global Swede"

NYHET Carlos Martin Jara Herrera, masterstudent vid Handelshögskolan, är Umeå universitets representant vid Global Swede 2012 i Stockholm den 7 maj. Det är handelsminister Ewa Björling som tagit initiativet till ceremonin för att uppmärksamma internationella studenters betydelse för Sverige.

– Min första tanke när jag hörde att jag nominerats var hur stolt min familj skulle bli, säger Martin Jara, som kommer att slutföra sin masterutbildning i affärsutveckling och internationalisering vid Handelshögskolan i nästa månad.

Han får detta speciella erkännande för sina goda akademiska resultat och för att han utmärkt sig under studietiden för sin innovation, kreativitet och sitt entreprenörskap. Hans examensuppsats handlar om att nätverka genom sociala nätverk, och i och med nomineringen blir Martin Jara en del av det växande nätverket Global Swede Network för ambitiösa och kreativa människor från hela världen som har en särskild anknytning till Sverige.

Den prestigefyllda ceremonin kommer att hållas kl. 10.30 på Utrikesdepartementet, och Ewa Björling är värd för evenemanget. Totalt kommer 25 internationella studenter vid svenska universitet och högskolor att närvara vid årets ceremoni, och de utgör den andra gruppen av Global Swedes.
– I mitt nomineringsbrev beskriver jag hur jag vill bygga en bro mellan Sverige och Nord- och Sydamerika, berättar Martin Jara.

Han föddes i Ecuador, växte upp i Brasilien, och har en diger lista av internationella erfarenheter. År 2008 erhöll han en kandidatexamen i internationella relationer vid universitetet i Belgrano i Buenos Aires, Argentina. Hans har praktiserat på Ogilvy & Mather i Costa Rica och New York City, och han är en av grundarna och kreativa cheferna för Love and Lust Movement handelsbolag som lanserades 2011 i Umeå.

Foto: Christina Hülsmann

För mer information, kontakta:

Martin Jara Telefon: 0722 015 820
E-post: martin.jha@gmail.com

Ceremonin är ett arrangemang inom ramen för det ambassadörsprogram ”Global Swede” som Svenska institutet driver, där en viktig målgrupp är utländska studenter. Lärosätena inbjuds att nominera en kandidat till institutet enligt följande kriterier: goda akademiska resultat; utmärkt sig för innovation, kreativitet och entreprenörskap inom sin akademiska kompetens; god ambassadör för sitt lärosäte och för Sverige, hög social kompetens, motivation och engagemang; student inom högre utbildning, sista terminen; medborgare i land utanför EU/EES.

Redaktör: David Meyers