Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 26 januari 2021)

Publicerad: 10 mar, 2015

Johannes Heldén gästkonstnär i HUMlab-X

NYHET Den 3 mars till 1 april kommer konstnären Johannes Heldén att arbeta i HUMlab-X. Målet med hans vistelse är göra ett platsspecifikt konstverk kring evolution och människans inverkan på miljön.

Johannes Heldén är en svensk poet, konstnär och musiker, bosatt i Stockholm. Han är bland annat utbildad vid Valands konsthögskola i Göteborg.

Konstverket som skapas kommer att visas på HUMlab-X' golvskärm, ha 3D-printade skulpturer och interaktiva visuella element. Allt för att visa på en möjlig framtida evolutionär och miljömässig utveckling. Verket kommer att visas på en vernissage och en löpande utställning med preliminär start den 31 mars.

Under tiden i Umeå kommer Johannes Heldén också att presentera sitt konstnärskap för elever och personal på konstnärligt campus.

Läs mer om Johannes Heldén på: http://www.johanneshelden.com/

Redaktör: Elin Andersson