Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 26 februari 2021)

Publicerad: 18 dec, 2018

Juriststudent kritisk till frivilliga drogtester

Johan Lindgren, student vid juristprogrammet, är kritisk till Skellefteå kommuns förslag om frivilliga drogtester på gymnasiet. Han tycker inte att drogtesterna är förenliga med lagen och allas rätt till skydd mot kroppsliga ingrepp. Det skriver tidningen Folkbladet.

– För att det frivilliga samtycket från eleven ska anses giltigt får det inte finnas någon typ av press eller negativ konsekvens för elever som inte väljer att göra testet, säger Johan Lindgren till Folkbladet.

Johan Lindgren är student på juristprogrammets sjunde termin. Under höstterminen har han skrivit en uppsats i ämnet och hans slutsats blev att drogtester i skolan är svårförenliga med lagen.

Läs hela artikeln