"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2013-10-07

Kemins dag firas på Umevatoriet

NYHET Vattentävlingar. Kemidraken Berta gör badbomber. Prova kemisk vattenrening. Planetarievisningar om förekomst av vatten i rymden. Umevatoriet bjuder in till öppet hus på Kemins dag lördag 12 oktober klockan 12-16!

I år är temat "Vatten - en liten molekyl med stor betydelse". På Umeås vetenskapscentrum, Umevatoriet, erbjuds under dagen många aktiviteter för alla åldrar. Det är gratis entré och fika finns för försäljning.

Ur programmet: Kemidraken Berta gör badbomber med de minsta barnen Gör experiment med vatten Prova kemisk vattenrening Planetarievisning: Finns vatten i rymden?
UMEVA-hörnan: vattentävlingar, film, information om vatten i Umeå.

Om Kemins dag:

Kemins dag är ett återkommande arrangemang vars mål är att väcka och sprida intresse för kemi hos unga och visa dem att världen behöver kreativa kemister. Dagen har uppmärksammats över hela Sverige sedan mitten på 90‐talet. Bakom Kemins dag står Nationalkommittén för kemi, Svenska Kemistsamfundet, Kemilärarnas Resurscentrum och IKEM – Innovations‐ och kemiindustrierna i Sverige.
Bakgrunden till årets tema är att FN har utsett år 2013 till International Year of Water Cooperation. I takt med att befolkningen växer ökar behovet av rent vatten.

För mer information, kontakta gärna:

Marianne Eik, Umevatoriet Telefon: 090-71 80 20
E-post: marianne.eik@umevatoriet. se Hitta hit: Umevatoriet i Umeå ligger i Umestan Företagspark, hus 56.
www.umevatoriet.se

Redaktör: Ingrid Söderbergh