"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2015-03-23

Kortläsarna på campus byts under våren

NYHET Under våren kommer kortläsarna till det nuvarande passersystemet på Campus Umeå att bytas ut. I och med bytet slutar de gamla passerkorten att fungera och du behöver ett UmU-kort för att komma in i lokalerna.

De nuvarande kortläsarna för magnetremsa kommer att bytas ut till läsare med beröringsfri teknik. I och med bytet kommer de gamla passerkorten att sluta fungera och du behöver ett UmU-kort. UmU-kortet kan du skaffa redan idag eftersom det är anpassat både för nuvarande teknik och den kommande beröringsfria.

Arbetet med att byta de drygt 1 000 kortläsarna kommer att ske i etapper där vi räknar med att byta läsarna i 2-5 byggnader per månad. Arbetet kommer att ske dagtid men förväntas inte störa verksamheten speciellt mycket. Störningsmomentet är när tekniker fysiskt byter ut kortläsaren och arbetar i dörrmiljön, vilket inte rör sig om så lång stund.

Samtliga kortläsare beräknas vara utbytta i juni 2015. Inför varje etapp kommer samtliga entréer i aktuell byggnad att anslås med affischer som talar om vad som är på gång.

Byte av kortläsare kommer inte att ske på Konstnärligt campus, Campus Skellefteå eller Campus Örnsköldsvik.

. Har du frågor om bytet av kortläsarna kan du kontakta säkerhetssamordnare Jörgen Sandström, jorgen.sandstrom@umu.se, 090-786 65 55.

För frågor om UmU-kortet, kontakta Infocenter.

Redaktör: Frida Fjellström