"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2014-02-21

Marinekolog Agneta Andersson bloggar från Hawaii

NYHET Med start den 24 februari bloggar marinekolog Agneta Andersson, professor i pelagial ekologi, under två veckor på universitetets Forskarblogg. Hon kommer att rapportera direkt från en enormt stor havsforskningskonferens i Honolulu på Hawaii.

– Jag ser fram emot att delta i mötet, då de senaste forskningsrönen inom oceanografi kommer att presenteras. Som forskare är det viktigt att delta i internationella möten för att följa utvecklingen och forskningsfronten inom sitt område, säger Agneta Andersson.

Agneta är koordinator för ett strategiskt forskningsprogram som heter ECOCHANGE: ”Ecosystem dynamics in the Baltic Sea in a climate change perspective”. Inom programmet forskar man om hur klimatförändringar påverkar havets produktion och ekosystemdynamik. Östersjön är ett innanhav som är utsatt för stor mänsklig påverkan och som är mycket känsligt då den biologiska mångfalden är väldigt låg.

Vad kommer du att blogga om?

– Mötet är väldigt stort så det kommer förstås att vara en utmaning att välja ut och lyssna på de föredrag som är mest intressanta, samt att rapportera om detta i min blogg. Jag ser fram emot en mycket intensiv och spännande vecka.

Har du bloggat tidigare? Vad har du för förväntningar?

– Jag har inte bloggat tidigare, så vi får se hur det går. Jag hoppas kunna göra en par blogginlägg per vecka.

Till forskarbloggen:

http://blogg.umu.se/forskarbloggen/

Om konferensen:

Konferensen heter ”2014 Ocean Science Meeting” och är världsledande inom oceanografi. Det kommer att vara ca 5000 deltagare från hela världen och den har 200 olika vetenskapliga sessioner.
http://www.sgmeet.com/osm2014/default.asp

Redaktör: Ingrid Söderbergh