"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2012-01-19

Matematikbiennalen på Campus Umeå 26-27 januari

NYHET Den 26-27 januari kommer 2500 personer till Campus Umeå för att delta i Matematikbiennalen. Det kan påverka dina vardagliga rutiner. Under biennalen är Universums lunchrestaurang reserverad och det kan bli svårt att hitta parkeringsplatser.

Eurests lokal för lunchservering i Universum förvandlas under Matematikbiennalen till utställningslokal för bokförlag. Studenter och anställda hänvisas därför till andra restauranger. Övriga uppehållsytor i Universum och skywalken mellan Naturvetarhuset och Universum är också reserverade för utställningar (bevakas nattetid mellan den 25-27 januari). Utanför Universums entré kommer det att ställas upp ett varmbonat evenemangstält på 1200 kvadratmeter där biennalens deltagare kommer att äta lunch och middag.

Parkeringsplatsen utanför Universums huvudentré har reserverats för biennalens besökare. Den som är på jakt efter en parkeringsplats bör istället söka sig till andra delar av campus. Många av besökarna kommer också att nyttja såväl lokaltrafikens som länstrafikens bussar, vilket kan vara bra att ha i åtanke för den som färdas med kollektivtrafik.

De stora föreläsningssalarna och angränsande lektionssalar, framförallt i Naturvetarhuset, MIT-huset samt hörsalar i Samhällsvetarhuset är reserverade för Matematikbiennalens föredrag.

Arrangörerna är medvetna om att Matematikbiennalen kan komma att medföra vissa problem men förhoppningen är att anställda och studenter kan ha överseende med dessa problem.

Umeå universitet arrangerar matematikbiennalerna 2012 och 2014. Umeå är även är utsedd till Europas kulturhuvudstad 2014 vilket gjorde valet av tema självklart – ”Matematik i kulturens tecken”.
Mer information om Matematikbiennalen

Redaktör: Annica Höglund