"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2016-01-20

Moving towards gender equality in sport - Internationell konferens

NYHET Riksidrottsförbundet är tillsammans med Centrum för idrottsforskning värdar för den internationella konferensen "Moving towards gender equality in sport" under dagarna 8-10 april 2016.

Sverige har genom Riksidrottsförbundet (RF) ordförandeskapet i nätverket European Women and Sport (EWS). Ordförande är Kristina Thurée tidigare ledamot av Riksidrottsstyrelsen. EWS ska agera som stöd till den europeiska idrottsrörelsen i att utveckla jämställdheten samt vara ett nav och länk till forskare och till goda exempel.

Tillsammans med Centrum för idrottsforskning (CIF) är vi värdar för en internationell konferens "Moving towards gender equality in sport" 8-10 april 2016. Konferensen utgår från EU:s "Proposal for Strategic Actions on Gender Equality in Sport 2014-2020" och består av fyra huvudområden:

  1. Gender balance and equality in decision-making in sport
  2. Gender equality in coaching
  3. Fight against gender based violence in and through sport
  4.  Fight against negative gender stereotypes in sport and the role of the media

Syftet med konferensen är att göra genusfrågor inom idrotten mer synliga genom att bjuda in intressanta föreläsare/forskare för att belysa dessa områden både från forskningshåll och genom goda exempel från den praktiska idrotten. Vi samverkar med Centrum för Idrottsforskning

Välkommen med din anmälan senast 1 mars 2016 via länken nedan.

Redaktör: Anna-Karin Eriksson