Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 14 januari 2021)

Publicerad: 01 sep, 2014

Ny bok: Interaktiva medier och lärandemiljöer

NYHET I boken, som har Elza Dunkels och Simon Lindgren som redaktörer, båda vid samhällsvetenskapliga fakulteten, Umeå universitet, medverkar som författare bland andra Stefan Gelfgren, docent i religionssociologi, Umeå universitet.

Digitaliseringen i dagens samhälle är ett faktum. Vad innebär barns och ungdomars förändrade uppväxtvillkor för lärande och utbildning? Hur formas lärares roll i det samtida medielandskapet?

INTERAKTIVA MEDIER OCH LÄRANDEMILJÖER presenterar olika synvinklar på dagens utbildning, både från forskning och från praktik. Författarna tar avstamp i att lärare redan har tillgång till interaktiva medier i lärandemiljöer men att de inte alltid vet hur de ska använda dessa tillsammans med eleverna.

INTERAKTIVA MEDIER OCH LÄRANDEMILJÖER består av 13 kapitel som utifrån olika tillämpningar, erfarenheter och exempel ger lärare och pedagoger idéer, begrepp och metoder för sin professionella utveckling. De olika kapitlen ska kunna fungera som inspiration, diskussionsunderlag eller utgångspunkter för vidare problematisering, i arbetslag, utbildning eller för en enskild pedagog.

Elza Dunkels är docent i pedagogiskt arbete vid Umeå universitet.

Simon Lindgren är professor i sociologi vid Umeå universitet.

Förhandstitta titta på boken via elektroniskt "blädderexemplar", här finns även författarpresentationer och innehållsförteckning

Redaktör: Eva Stoianov