"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2010-12-14

Ny bostadsbidrags-app för studenter

NYHET Många studenter vet inte om de har rätt att söka bostadsbidrag. Nu lanseras en ny app som gör det lättare än någonsin att räkna ut om man har rätt till bidrag och hur stort det bidraget är.

Är du mellan 18 och 29 år, och har en mindre inkomst? Då är chansen stor att du har rätt att söka bostadsbidrag. Försäkringskassan, som hanterar alla ärenden kring bostadsbidrag, lanserar nu en ny app som gör det lättare att räkna ut om man har rätt till bidrag och hur stort det bidraget i sådana fall kan bli.

Enligt Sandra Gustafsson, informationsspecialist på Försäkringskassan, är syftet med appen att speciellt upplysa studenter om bidragsansökan.

– Många studenter vet inte om att de har rätt till bidrag och ytterligare andra ansöker på fel sätt. Därför har vi tagit fram den nya Bostadsbidrags-appen som kan hjälpa fler Umeåstudenter att få ekonomin att gå ihop.

Bostadsbidraget är ett preliminärt bidrag, som man ansöker om utifrån vilka inkomster man tror sig kommer att ha under året. Ett annat krav för bidragsansökan är att man bor och är folkbokförd på den adress man söker bidrag för.

Räkna ut ditt bostadsbidrag på www.räknautbostadsbidrag.se

Redaktör: Alexander Rehnborg