"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2012-11-14

Ny föreläsningsserie på Arkitekthögskolan

NYHET ”The Ethological city” och “Where is Our Collective Imagination? Architecture and the Crisis of the Public”. Det är två smakprov av titlar när Umeås Arkitekthögskola bjuder på en serie öppna kvällsföreläsningar under temat Relationell arkitektur med start torsdag 15 november.

Under fyra torsdagar finns möjlighet att lyssna till svenska och internationella föreläsare inom området arkitektur.

Först ut är Alex van de Beld, en av grundarna till arkitektfirman ONIX som har kontor både i Nederländerna och Sverige. Byrån har bland annat blivit utvald till toppstriden om att få delta i det stora projektet med att flytta en hel stad, gruvstaden Kiruna i Norrbotten, tre kilometer österut.

Katrin Sten, prefekt på Arkitekthögskolan, hoppas att satsningen ska locka en bred Umeåpublik.

– Föreläsningsserien belyser aktuella frågor inom arkitektur och stadsplanering som Arkitekthögskolan arbetar med såväl inom forskning och utbildning, säger hon.

Arrangemanget är gratis och allmänheten är välkommen. Föreläsningarna ges på engelska och kommer att filmas och streamas live och finnas att tillgå på Umeå universitets och Arkitekthögskolans webb.

Om arrangemanget:

Föreläsningarna äger rum på torsdagar: 15 november, 29 november, 5 december samt 13 december, kl 19.00 i Auditoriet på Arkitekthögskolan, Östra Strandgatan 30C i Umeå.
Läs hela programmet
Mer om ONIX: http://www.onix.nl/

För mer information, kontakta gärna:

Katrin Sten, prefekt vid Arkitekthögskolan Telefon: 090-786 59 76
E-post: katrin.sten@arch.umu.se
Arkitekthögskolans webbplats: http://www.arch.umu.se/sv/

Redaktör: Ingrid Söderbergh