"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2011-10-26

Ny kreativ studiemiljö på universitetsbiblioteket

NYHET Inte bara tysta bokhyllor, utan sköna möbler som lätt kan flyttas efter studenternas egna behov. Det är tanken bakom nya ytan Learning Space UB som invigs på universitetsbiblioteket torsdag den 27 oktober.

Biblioteket är en populär arbetsplats för studenterna vid Umeå universitet och nu görs en satsning för att möta behoven ännu bättre. Learning Space UB kallas den yta som står beredd med inbjudande, flyttbara möbler och modern, lättillgänglig teknik. Lokalen kan fungera som en plats för grupparbeten, eget pluggande eller snabbt arrangeras för en föreläsning i någon del av rummet.

– Vi hoppas att Learning Space UB blir en flexibel studiemiljö för de behov som studenterna har. Enskilt eller i grupp, stora som små. Man ska känna att det är fritt fram att möblera om efter behov! säger Mikael Sjögren, överbibliotekarie vid universitetsbiblioteket.

Förhoppningen är att Learning Space UB blir en plats där studenter tycker om att vara och gärna återvänder till när de vill studera. Lokalen ska både bjuda in och uppmuntra till lärande.

Institutionen för informatik och företaget Input har i samarbete med universitetsbiblioteket medverkat i utformningen.

Inspelningsstudio

Under dagen kommer även Presentationsstudion UB att invigas, en inspelningsstudio där både anställda och studenter vid Umeå universitet ges möjlighet att träna på muntliga presentationer. Inspelningstekniken i studion gör det möjligt för studenterna att ta del av och analysera resultatet efteråt men även att skicka det vidare till andra.

Alla intresserade hälsas välkomna till invigningen som sker i universitetsbiblioteket den 27 oktober kl. 13.00.

Kontaktpersoner vid Umeå universitetsbibliotek: Gunni Öberg, avd.chef kundservice:
E-post: gunni.oberg@ub.umu.se Tel: 090-786 54 91 Mikael Sjögren, överbibliotekarie
E-post: mikael.sjogren@ub.umu.se
Tel: 090-786 96 80

Redaktör: Carina Dahlberg