"False"
Hoppa direkt till innehållet

Studenter som inte bytt lösenord sedan 7 maj kan inte logga in på studentwebben. Läs hur du byter lösenord.

printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2023-01-10 Uppdaterad: 2023-01-11, 13:55

Nytt system för att skriva ut och kopiera

NYHET Med start i januari 2023 byter Umeå universitet system för utskrifter, kopiering och skanning. Det nya systemet heter Umu-print och kommer att implementeras på alla skrivare vid Umeå universitet.

Text: Sofia Westerlund

Från och med januari 2023 har Umeå universitet ett nytt system för utskrifter, kopiering och skanning. Det nya systemet heter Umu-print och är en gemensam lösning för alla skrivare på campus. 

Umu-print innebär förutom större miljövinster och en säkrare lösning vad gäller kryptering och säkerhetsinställningar också en gemensam utskriftslösning oavsett var man befinner sig på campus. 

 
Fyll på med pengar och skriv ut 

Alla studenter har som tidigare ett utskriftskonto där de själva styr vad som skrivs ut, skannas eller kopieras. För att fylla på med pengar till ditt utskriftskonto samt använda skrivaren loggar du in med ditt Umu-id och pin-kod här: https://print.umu.se:9192/ 
 
Om du tidigare laddat ditt utskriftskonto med pengar så kommer de pengarna nu finnas i det nya systemet för att användas till utskrifter kopiering och skanning. Undantaget är potter med ett värde mindre än 1 kr. Utskrifterna börjar kosta från och med den 16/1 2023. 


För mer information om hur det fungerar

Besök: https://www.umu.se/student/vi-hjalper-dig/it-tjanster/skriva-ut-kopiera-eller-skanna/

Kontakta: ITS Servicedesk eller Infocenter