Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 20 januari 2021)

Publicerad: 12 jun, 2014

ÖA: Ekoprenörskap på världsnivå

NYHET Örnsköldsviks Allehanda uppmärksammar den första internationella konferensen om ekoprenörskap som arrangerades av Umeå universitet.

Bakom konferensen stod idéhistorikerna Christer Nordlund och Martin Hultman, samt ekonomen Karl-Johan Bonnedahl, alla forskare verksamma vid Umeå universitet.

Ur artikeln: "Trion anser att politikerna måste sätta ner foten – och ge mer stöd till företagare som kan kombinera miljötänk med nyskapande.

– Politikerna har en extremt passiv hållning. Man skulle kunna ha mer styrmedel och skapa bättre förutsättningar för ekoprenörer, säger Karl-Johan Bonnedahl.

– Det handlar om att kunna utveckla nya produkter och teknik, säger Christer Nordlund.

Läs hela artikeln på allehanda.se

Redaktör: Per Melander