"False"
Hoppa direkt till innehållet

Studenter som inte bytt lösenord sedan 7 maj kan inte logga in på studentwebben. Läs hur du byter lösenord.

printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2010-09-02

Omänskligt race på Designhögskolan

NYHET Fredagen den 3 september går startskottet för ett annorlunda race på Designhögskolan. I tävlingen deltar skulpturer skapade av Designhögskolans nya studenter.

På Designhögskolan vid Umeå universitet finns just nu 29 olika nationaliteter representerade bland de sammanlagt 150 studenterna. Under deras första vecka har de jobbat tillsammans över nations- och årskursgränserna för att lära känna varandra.

Årets uppgift är inriktad på kinetisk design, en disciplin inom industridesign som handlar om estetisk formgivning av fysiska rörelser. I ett första steg har studenterna fått skapa modeller för att förstå grunderna i kinetisk design. Därefter har de bildat grupper för att bygga tävlingsskulpturerna. Inne i skulpturen ska en människa få plats, och personen i fråga ska få skulpturen i rörelse utan att själv snudda marken. Nyckelorden för uppgiften har varit ”utforska, lös, reflektera, presentera och njut”. Resultaten blir en spännande uppvisning av studenternas kreativitet, allt gjort med glimten i ögat.

Grundaren till kinetisk design, Ben Hopson, finns också på plats på Designhögskolan för att föreläsa och handleda studenterna. Han är verksam som industridesigner, lärare och konstnär. För närvarande arbetar han vid Pratt Institute i Brooklyn, New York.

De medverkande studenterna läser första året på Designhögskolans kandidatprogram i industridesign, masterprogrammen i transportdesign, avancerad produktdesign och interaktionsdesign samt de ettåriga kurserna avancerad designvisualisering och introduktion till industridesign.

Designhögskolan vid Umeå universitet har tre år i rad rankats som världsledande av tidskriften BusinessWeek. Dessutom har Designhögskolan tilldelats Högskoleverkets kvalitetsutmärkelse ”Framstående utbildningsmiljö 2008”.

Tid: Fredag den 3 september, kl 13.30-16.30
Plats: Projektstudion på Designhögskolan

För ytterligare information, kontakta gärna:

Maria Göransdotter, t.f. prefekt Telefon: 090-786 70 36, 070-336 70 36
E-post: maria.goransdotter@dh.umu.se

Demian Horst, programansvarig för masterprogrammet i transportdesign Telefon: 090-786 97 82
E-post: demian.horst@dh.umu.se

Läs mer:

http://www.benhopson.com/?page_id=2

http://www.kinektdesign.com/

http://www.youtube.com/user/benhopson

Redaktör: Karin Wikman