"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2024-05-24

Podd gästades av professor Paul Davis

NYHET Change the game har blivit med podd, Rörelserevolutionen. Paul Davis, professor vid Institutionen för psykologi, gästade premiäravsnittet och delade sin kunskap gällande motivation och självbestämmandeteorin.

Change the game är ett kunskapscentrum som bidrar till en mer hållbar samhällsutveckling genom att skapa och sprida kunskap om rörelserikedom. Change the games nya podd ”Rörelserevolutionen” handlar om hur vi kan tänka för att adressera vår tids stora utmaning - vi behöver röra på oss mer. Samtalen i Rörelserevolutionen utgår från en helhetssyn på människan och sätter fokus på positiva förutsättningar till och kvalitet i rörelseupplevelser.

Motivation och meningsfulla rörelseupplevelser

Ett utmärkt ramverk för att förstå och skapa förutsättningar för intressanta och meningsfulla rörelseupplevelser är att titta på motivationsförutsättningarna, något som den inbjudna psykologiprofessorn Paul Davis har mycket bra koll på.

Paul Davis har specialiserat sig på kopplingarna mellan emotioner, mellanmänskliga relationer, välbefinnande och prestation inom en mängd olika fysiska aktiviteter och sammanhang.  

Lyssna på poddavsnittet ”Insikter om motivation och design av meningsfulla rörelseupplevelser” med Paul Davis.

Rörelse som räknas

Idrottshögskolan är sedan 2014 en av Change the games medspelare i det årliga eventet som består av konferens och aktivitetsdagar. Temat för Change the game 2024 är "Rörelse som räknas" där bland annat Paul Davis kommer att medverka. 

Läs mer om Change the game 2024