"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2015-06-08

President för en av världens största radiologikonferenser

NYHET Katrine Åhlström Riklund har utsetts till president för 2016 års European Congress of Radiology. Kongressen som i år hade 25 000 deltagare från över 110 länder, hålls varje år i Wien.

- European Congress of Radiology (ECR) är en stor vetenskaplig organisation som ansvarar för det vetenskapliga programmet och utbildningsprogrammet som tillsammans omfattar över 2000 sessioner, berättar Katrine Åhlström Riklund, professor i radiologi, institutionen för strålningsvetenskaper. Arbetet inför 2016 har redan pågått drygt ett år.

ECR startade 1967 och Katrine Åhlström Riklund är den tredje svensken som har posten som kongresspresident, den första från Umeå.

- Jag känner mig stolt över möjligheten att få arbeta med ESR som med sina 63 000 medlemmar från hela världen är moderförening för kongressen, som lockar besökare från stora delar av världen.

Under ECR-kongressen ordnas förutom det vetenskapliga programmet en frivillig europeisk examination för radiologer, med syfte att säkra kvaliteten inom radiologin internationellt. Katrine Åhlström Riklund berättar att vid den svenska röntgenveckan som i år hålls i Malmö, planeras för första gången en examination i Norden.

- När arbetet med ECR 2016 är över tar jag över som ordförande för ESR:s styrelse. Detta arbete är mycket spännande och huvudsyftet är att utveckla och harmoniera radiologin och är direkt tillägnad att främja och samordna de vetenskapliga, filantropiska, intellektuella och yrkesrelaterade frågorna inom radiologi i alla europeiska länder, berättar Katrine Åhlström Riklund.

Mer information: myESR.org

Redaktör: Lena Åminne