"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2012-05-07

Pressvisning i nya Bildmuseet 16 maj kl 10-12

Varmt välkommen till pressvisning av de allra första utställningarna i nya Bildmuseet. Som en manifestation av vår nya plats och sammanhang, och med förhoppning om spännande framtida samarbeten, har vi bjudit in de tre högskolorna på Konstnärligt campus att fylla var sitt utställningsplan inför att vi slår upp portarna den 19 maj. Dessutom en mindre utställning av originalillustrationerna till Årets svenska bilderbok, Eva Lindströms Apan och jag.

Twenty Twelve (As We Know It) är titeln på Konsthögskolans masterutställning 2012, som vanligt med en mångfald av perspektiv och språk. Gästcuratorer är Aileen Burns och Johan Lundh.
Läs mer

I utställningen Work in Progress ger Arkitekthögskolan en inblick i hur struktur, material, ljus, rörelse och aktivitet används i skapandet av arkitektoniskt rum.
Läs mer

Designhögskolans utställning What if... handlar om samarbeten, innovation och användarcentrerad design, vilket deras utbildningar fokuserar på.
Läs mer

I utställningen Årets svenska bilderbok visas Eva Lindströms illustrationer till Apan och jag, en enkel men finurlig historia som rymmer humor och starka känslor kring uppbrott, ängslan och återförening.
Läs mer

Öppningsdagen 19 maj sammanfaller med Kulturnatta i Umeå, och vi bjuder på program från kl 11.00 - 22.00. Presentationer, visningar och bildverkstad förstås, men också dansföreställningar av koreograf Björn Säfsten och konserter med Djuriskt, Patrik Backlund och Winhill/Losehill.
Hela programmet finns på Bildmuseets webbplats

Varmt välkommen till pressvisningen. Vi bjuder på förmiddagskaffe.

Redaktör: Helena Vejbrink