"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2013-09-09

Programledaren för Siffror i SVT1 föreläser i Umeå

NYHET Jo Røislien är statistiker och programledare för TV-serien Siffror, som i höst visas onsdagar kl. 22.00 i SVT1. TV-serien var en stor publiksuccé i Norge med en marknadsandel på 30-40% av alla tittare när den visades där 2011. I samband att Statistik vid Umeå universitet har 50-års jubileum den 20 september 2013 föreläser Jo Røislien för studenter vid Umeå universitet. Föredragets titel är Statistics for the masses.

Jos föreläsning följs av en föreläsning av Ylva Tingström, analysexpert på SAS Institute. Titeln på Ylvas föredrag, är Att arbeta som statistiker – erfarenhet och tips från verkligheten.

Föreläsningarna är öppna för alla studenter och allmänheten. Speciellt välkomnas alla studenter vid Handelshögskolan och de som läser eller har läst någon kurs i statistik inom sin utbildning. Studenter på Statistikerprogrammet är extra speciellt välkomna och bjuds också på lunch tillsammans med Jo och Ylva efter föreläsningarna.

Datum: Fredag den 20 september, 2013-08-28
Plats: Hörsal D, Samhällsvetarhuset, Umeå universitet

10:00-11.00 Statistics for the masses

Jo Røislien, forskare vid Norsk Luftambulanse och Universitetet i Oslo, och programledare, Discovery Channel, NRK och SVT/UR.

11.00-11.30Att arbeta som statistiker – erfarenheter och tips från verkligheten

Ylva Tingström, analysexpert, SAS Institute.

Läs mer och titta på tidigare avsnitt av SiffrorLäs mer om 50-årsfirandet