"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2017-11-16

Projekt av arkitektstudent publicerat på KooZA/rch

NYHET Masterstudenten Maïté Biechy på Arkitekthögskolan vid Umeå universitet har fått sitt projekt om den ohållbara situationen i Östersjön publicerad på KooZA/rch. På sajten visas speciellt utvalda projekt som utforskar och utmanar rollen för arkitektoniska ritningar i nutidspraxis.

Maïté Biechy använder sig av tecknade serier i sitt projekt.

I projektets proposition leker Maïté Biechy med dess mottagande och flexibilitet av att anses vara en utopisk fiktion eller som möjlig och nödvändig verklighet. Hon använder sig av tecknade serier för att diskutera ironin i de officiella aktörernas utlåtanden och för att föreslå ett samarbete för att nå de påstådda gemensamma målen.

Propositionen kommuniceras till EU i ett öppet brev i form av en hemsida: eu-takes-the-plunge.weebly.com

I intervjun på KooZA/rch beskriver hon hur hon på Arkitekthögskolan vid Umeå universitet lärt sig kombinera två sätt att tänka. Det första sättet är att arbeta med abstrakta och konceptuella idéer och det andra att konfrontera verkligenheten på ett radikalt sätt genom att ta projektet utanför skolan. Hon säger att paradoxen av att kombinera dessa tankesätt i det här väldigt fiktiva projektet är att hon aldrig tidigare känt sig så förankrad i sin förmåga att agera i den verkliga världen.

Om projektet:

Artikeln: KooZA/rch

Öppet brev till EU: eu-takes-the-plunge.weebly.com

För mer information, kontakta gärna:

Emelie El-Habta, Institutionsadministratör på Arkitekthögskolan vid Umeå universitet
E-post: emelie.el-habta@umu.se

Läs mer om Arkitekthögskolan vid Umeå universitet

Redaktör: Ingrid Söderbergh