"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2015-06-18

Roland Hedberg hedras för sina insatser med att utveckla internetstandarder

NYHET "Vietsch Foundation Medal of Honor" tilldelas Roland Hedberg för att hedra och visa uppskattning för hans mångåriga arbete med att utveckla internetstandarder för enklare och säkrare elektroniska identiteter för webbtjänster.

Roland Hedberg
Roland Hedberg

Roland Hedberg är IT-arkitekt vid IT-stöd och systemutveckling, ITS.

Hans senaste arbete har handlat om att utveckla OpenID Connect och en svit av testverktyg som används för att säkerställa att man följer den standarden. Detta lanserades i och med RSA-konferensen i april tidigare i år.

– Vi är givetvis glada och stolta över detta, säger Ali Foroutan-Rad, chef ITS. Rolands arbete är ett bra exempel bland de många områden där vi verkar för att med bra IT-lösningar stötta utbildning och forskning.

The Vietsch Foundation delade ut priset vid en ceremoni under Terena Networking Conference den 15–18 juni, Portugal. Priset delas även ut till Andrew Cormack, Jisc, Storbritannien.

För mer information, kontakta gärna:

Roland HedbergTelefon:  090-786 68 44
E-post: roland.hedberg@umu.se

Mer om The Vietsch Foundation

The Vietsch Foundation är en ideell organisation som arbetar för att främja forskning och utveckling av avancerad IT för vetenskaplig forskning och högre utbildning.

Läs mer om The Vietsch Foundation här: www.vietsch-foundation.org.

Redaktör: Anja Axelsson