"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2016-09-22

Sliperiet håller Fashionweek med filmvisning och föreläsning

NYHET I samarbete med Umeå Fashion Week anordnar Uminova eXpression en visning av filmen Advanced Style samt en inspirationsföreläsning med Lotta Ahlvar.

Föreläsning: Kreativitet och hållbarhet

Vi köper och slänger allt mer textilier i Sverige. Varje år kastar svensken 8 kilo i soporna och vi konsumerar 40% mer kläder än för bara tio år sedan. Men framtiden ligger i återvunna material och nya smarta tyger.

Textilindustrin återupptäcker material som t ex viskos samtidigt som skogsindustrierna kämpar med en tuff pappersmarknad. Skräp och sopor återanvänds, blandas upp och blir till nytt. Kreativa innovatörer upcyclar material och produkter som aldrig förr. Vad sägs om en klänning gjord av mjölk?

Läs mer och anmäld dig. 25 platser är reserverade för studenter. Först till kvarn.

Filmvisning: Advanced Style

Advanced Style är en dokumentärfilm som handlar om sju unika New York-bor; äldre originella kvinnor som låter personlig stil, värdighet och esprit leda deras sätt att åldras. Filmen är sprungen ur Ari Seth Cohens blogg med samma namn och tecknar personliga och färgstarka porträtt av självständiga, eleganta kvinnor mellan 62-95 år. Kvinnorna utmanar konventionella idéer om skönhet och åldrande i en kultur besatt av skönhet.

Läs mer och anmäl dig till filmvisningen, begränsat antal platser.

Redaktör: Malin Vikström