printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2014-01-20

SM-framgångar för Umeåstudenter

NYHET SM-veckan i Umeå är nu avslutad och Umeås elitidrottsstudenter har haft goda framgångar. Studenten Mia Eriksson vann i helgen sitt första individuella SM-brons i längdåkningens sprint. Hon kammade också hem SM-guldet i stafett för Piteå Elit tillsammans med Charlotte Kalla och Magdalena Pajala.

Mia Eriksson och Linn Sömskar – två framgångsrika studenter med elitidrottskontrakt vid Umeå universitet.

Mia Eriksson tog en fin fjärde plats och Linn Sömskar blev femma i längdåkningens skiathlon 2x7,5 km. Clara Auland placerade sig på en sjätteplats i sprintfinalen och fick därmed också SM-brons i klassen U-23.

Studenterna Erik Silfver och Markus Ottosson genomförde båda ett fint lopp i stafetten och tog tillsammans med sitt lag i IFK Umeå en hedrande fjärde plats.

Elitidrottsstudenten och kartläsaren Sofie Lundmark tog tillsammans med sin förare SM-silver i Rally-Sprint.

Karl Dahlgren, som kombinerar sin satsning på jujutsu med studier vid läkarprogrammet, vann SM-guld i jujutsu klass 62 kilo.

Elina Rönnqvist satte damjuniorrekord i marklyft i klassen 72-kilo och tog hem SM-guldet i sin klass under torsdagen.

Totalt deltog ett trettiotal studenter vid Idrottshögskolan i SM-veckans olika grenar – många av dem tävlade i längdåkning. I SM i skidorientering, som genomfördes tidigare i Boden, vann Frida Sandberg SM-guld i klassen D20 Elit, Christian Spoerry blev trea i H21 Elit och Erik Blomgren blev femma i samma klass.

Elina Rönnqvist satte damjuniorrekord i marklyft i klassen 72-kilo och kammade hem SM-guldet.

Charlotte Kalla tog tre guld av tre möjliga vid SM-veckan i Umeå.

Redaktör: Anette Olofsson