Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 20 januari 2021)

Publicerad: 24 nov, 2015

SR: ”Politiska museer - bra eller dåligt?”

NYHET Kerstin Smeds, professor i museologi, Umeå universitet, medverkar i Sveriges radio:s "Nordegren & Epstein" för att prata om det behövs ett museum som skildrar Sveriges moderna politiska historia.

Kerstin Smeds
Ur intervjun: "Utställningar är ett medium som avviker från alla andra medier i och med att vi rör oss i utställningen med vår egen kropp, i det tredimensionella rummet tillsammans med föremålens tredimensionalitet och materialitet.

Man kan se en utställning som ett landskap, en park, en romantisk trädgård, där det finns olika vägar att gå, olika gläntor med saker att se på, platser för utsikt över vyer – en utställning är ett slags geografi där man kan skapa en koreografi med rörelser tillsammans med föremålen."

Hör intervjun med Kerstin Smeds 25'35 in i programmet på sr.se

Redaktör: Per Melander