Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 27 okt, 2017

Stort intresse för ny utbildning till psykoterapeut i Umeå

NYHET Den nya utbildningen till psykoterapeuter vid Umeå universitet har lockat totalt 261 sökande, vilket motsvarar 13 sökande per studieplats. Utbildningen är den enda i sitt slag norr om Uppsala.

– Det glädjande stora intresset kan delvis förklaras med att vi har byggt programmet så att det uppfyller kraven för såväl psykoterapeutexamen som för specialistbevis för psykologer, säger studierektor Mattias Lundberg som lett arbetsgruppen som tagit fram det nya programmet.

Till vårterminen 2018 nystartar psykoterapeutprogrammet vid Umeå universitet. Det är en delvis förändrad utbildning som många har sökt till. En nyhet är att det finns en speciell inriktning för legitimerade psykologer som även vill få ett specialistbevis. En annan är ett ökat fokus på diagnostik.

Programmet kommer att ha en affektprofil där modern affektteoretisk kunskap appliceras på psykoterapeutisk metod och teori.

Psykoterapeutprogrammet är på 90 högskolepoäng. Utbildningen sker på halvfart under tre år så att studierna kan kombineras med arbete exempelvis inom vården. Den som klarar godkänt på utbildningen kan sedan söka legitimation som psykoterapeut.

Utbildningen ligger organisatoriskt under Institutionen för psykologi. Umeå universitet har längre tillbaka haft en psykoterapiutbildning som man de två senaste åren inte har antagit nya studenter till.

Foto: Mostphotos

Redaktör: Ola Nilsson