Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 18 maj 2021)

Publicerad: 12 nov, 2013

SVT: Ny bok om Umeås historia

NYHET Det är Johan Nordlander-sällskapet, grundat 1979 i Umeå med uppgiften att etablera samarbete mellan fackforskare och fritidsforskare, som inför kulturhuvudstadsåret 2014 publicerat en jubileumsskrift: ”Umeå 1314–2014”.

Boken Umeå 1314-2014 är Johan Nordlander-sällskapets hittills största satsning och är i sin helhet ett resultatet av ideella insatser.

I ett meddelande från Umeå2014 berättar sällskapets ordförande, Lars-Erik Edlund, professor, institutionen för språkstudier, Umeå universitet, att det inte kommer att bli en ”coffee table book”. Utan att i den här boken kommer alla 107 berättelser att bli favoriter,

En av redaktörerna till boken är Susanne Haugen, lektor, institutionen för språkstudier, Umeå universitet, hon berättar också att innehållet spänner över allt från kultur, historia, industri, författare, scenkonst, m m. och att det i boken finns något för alla.

Se inslag om boken i VästerbottensnyttSvT Play

Läs även artikel på Oddasatsverigesradio.se