Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 15 april 2021)

Publicerad: 14 sep, 2012

SVT: Umeåforskare om "västvärldens dubbla tungor"

NYHET Pedofil, sexistisk bedragare och våldsverkare. Det är ingen smickrande bild av profeten Muhammed som skildras i filmen ”Innocence of muslims”. Upprorsstämning har spritt sig i flera arabländer och amerikanska ambassader attackeras.

Mohammad Fazlhashemi, professor i idéhistoria, Umeå universitet, är en av de som låtit kommentera händelserna åt SVT:
-När sådana här saker händer upplever många muslimer att västvärlden talar med dubbla tungor. Å ena sidan talar man sig varm för demokrati, yttrandefrihet och mänskliga rättigheter. Å andra sidan samarbetar många västregeringar med diktaturer så som Saudiarabien och Egypten före den arabiska våren. Det blir dubbla budskap, säger Muhammad Fazlhashemi.

Läs hela artikeln med bl. a Mohammad Fazlhashemi på svt.se

Redaktör: Per Melander