"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2012-08-29

Umeå universitet kan vinna Publishingpriset

NYHET Tre av Umeå universitets publikationer är nominerade till det prestigefyllda Svenska Publishingpriset 2012. Det är universitetets utbildningskatalog, medarbetartidningen Aktum och det nya magasinet Tänk som gått vidare till finalen i tre av tävlingens olika kategorier.

Svenska Publishingpriset är Sveriges största tävling kring produktion av trycksaker och webbsidor för publicering. Konkurrensen är hård – totalt tävlade i år runt 400 bidrag.

– Vi har blivit granskade av en extern, välrenommerad jury som bedömer att våra publikationer är bland de bästa i landet. Det känns fantastiskt roligt. Om allt går vägen kan vi ta hem tre priser, säger Ulrika Frick Lang, kommunikationschef vid Umeå universitets informationsenhet, den enhet som tagit fram trycksakerna.

Tävlingen består av tre avdelningar: digitalt, print och sign. Inom varje avdelning finns ett antal kategorier, där vinnaren kommer att belönas med en statyett. Det bästa tävlingsbidraget inom varje avdelning
vinner Stora Publishing-Priset och en stor statyett. Alla finalister och alla vinnare får dessutom ett diplom.

Prisutdelningen äger i år rum den 14 november på Stockholms universitet.

Läs mer om priset

Tänk – även nominerad till Svenska Designpriset

Tidningen Tänk är dessutom nominerad till Svenska Designpriset – en tävling i grafisk kommunikation. Vinnaren presenteras den 18 oktober på Moderna Museet.
Läs mer om Svenska Designpriset

Redaktör: Karin Wikman