"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2013-02-18

Umeåborna bjuds in till kreativ lek

NYHET Välkommen till visning av instrumentet The Voice Harvester och ett möte med kompositören och skaparen av instrumentet Anders Lind, onsdag 20 februari, mellan kl 10.00-14.00 i Ljusgården, Lärarhögskolan, Umeå universitet.

The Voice Harvester                                     

Använd din röst för att skapa intressanta mönster i glitter, få vätska att bubbla eller pulver att skaka som ett skälvande vulkanutbrott! Så lyder instruktionerna till The Voice Harvester - ett interaktivt röstinstrument som skapats till det unika musikprojektet Voices of Umeå.

The Voice Harvester

Instrumentet är det första i en serie instrument som skapats för att inspirera till kreativt utforskande av rösten och för att samla in ett gigantiskt röstarkiv från Umeås befolkning. De insamlade rösterna kommer att användas som grundmaterial i en skapandeprocess som under projektets gång mynnar ut i tre musikaliska verk.
Det första verket "Voices of Umeå – part I: We speak music!" uruppförs 8 maj kl. 12.10, Ljusgården, Lärarhögskolan, Umeå universitet.

Röstinsamling med The Voice Harvester

Verket komponeras för elektroniskt bearbetade röster, blandad kör och live-elektronik. Voices of Umeå är initierat och drivs av Anders Lind, tonsättare och konstnärlig ledare vid institutionen för estetiska ämnen, Umeå universitet.

Anders Lind har tidigare även rönt stor uppmärksamhet för sina innovativa verk med röster, symfoniorkester och brandvarnare.

Visning av instrumentet The Voice Harvester och ett möte med kompositören och skaparen av instrumentet Anders Lind hålls alltså onsdagen 20 februari, mellan klockan 10 – 14, Ljusgården, Lärarhögskolan, Umeå universitet.

The Voice Harvester är skapad av Interactive Institute i samarbete med Anders Lind.

Kontaktuppgifter:
Anders Lind, tfn 070-655 18 22, anders.lind@estet.umu.se

Se klipp med The Voice Harvester på youtube.com

Redaktör: Per Melander