Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 31 mars 2021)

Publicerad: 26 apr, 2013

Umeåforskare får Sveriges enda Google-brillor

NYHET Hela världen väntar på Google Glass och hur de kan användas i olika situationer. Nu avslöjas att Eva Mårell-Olsson från Umeå universitet kommer att vara en av de första som testar de interaktiva glasögonen.

Eva Mårell-Olsson är forskare på institutionen för tillämpad utbildningsvetenskap och berättar i en intervju i Computer Sweden om hur det gick till när hon utsågs till förhandstestare av Google Glass.

– Jag är jättenyfiken att testa hur Google Glass fungerar. Sedan deltar jag också i ett forskningsprojekt som heter Tagga 2014, där en bit handlar om augmented reality. Förhoppningvis kan jag stoppa in Googleglasögonen i forskningsprojektet, säger Eva Mårell-Olsson till Computer Sweden.

Läs hela artikeln i Computer Sweden

Redaktör: Eva Stoianov