Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 26 januari 2021)

Publicerad: 08 apr, 2016

Umeåprofessorer i GP: ”Med rätt stöd kan många sjuka arbeta”

NYHET Lagstiftningen bör stärka åtgärder för att anpassa ett redan existerande arbete för en person med kronisk sjukdom. Det skriver bl.a. Ruth Mannelqvist, professor i rättsvetenskap vid Umeå universitet och Bengt Järvholm, professor i yrkes- och miljömedicin vid Umeå universitet, i en debattartikel i Göteborgs-Posten.

Debattörerna anser att det saknas tydligt stöd från samhället till arbetsplatserna för att ha kvar personer med kronisk sjukdom. "I lagen och dess tillämpning bör ännu tydligare prestationsförmåga och vad som krävs på arbetsplatsen lyftas fram, än vilken sjukdom som är orsak till en nedsättning", skriver de.

Läs hela debattartikeln i Göteborgs-Posten

Redaktör: Katarina Lundqvist