"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2017-11-27

Umeåstudenter åker världscupspremiär i skidorientering

NYHET 27 november inleds världscupen i skidorientering i Skidorientering i Ylläs, Finland. I det svenska skidorienteringslandslaget är sju elitidrottsstudenter vid Orienteringens utvecklingscentrum (OUC, Idrottshögskolan, uttagen till världscupspremiären.

I dag, 27 november, inleds världscupen i skidorientering i finska Ylläs. Världscupsveckan inleds med sprint, följt av medeldisants och avslutas med långdistans. 

- Fantastiskt roligt att sju av 14 deltagare vid Orienteringens utvecklingscentrum (OUC) är uttagna till premiären, säger Pär Norén, verksamhetsledare vid OUC.  

På startlinjen i världscupspremiären för säsongen 2017/2018 finns:

Isabel Salén, Tekniskt-Naturvetenskapligt basårLinda Lindkvist, ArkitektprogrammetFrida Sandberg, Civilingenjörsprogrammet i bioteknikEvelina Wickbom, Civilingenjörsprogrammet i bioresursteknikErik Blomgren, Civilingenjörsprogrammet i industriell ekonomiMarkus Lundholm, Civilingenjörsprogrammet i industriell ekonomi
Ulrik Nordberg, Fristående kurser

- Linda Lindkvist slutade som 8:a i dagens damsprint, Frida Sanberg på en 11:e plats samt Evelina Wickbom på en 16:e placering -  det är en bra början på säsongen, säger Pär Norén.

Redaktör: Anna-Karin Eriksson