"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2017-02-23

Umevatoriet erbjuder exklusiv legorobotkurs

NYHET Det börjar bli tradition att Umevatoriet erbjuder skolungdom att lära sig programmera en legorobot på sportlovet. Tio skolungdomar från årskurs 4 och uppåt får chansen.

– Det finns många skollediga ungdomar som inte har möjlighet att resa till fjällen och sporta, så för oss känns det viktigt att erbjuda de med intresse för naturvetenskap, matematik och teknik en plats att vara på och även att hitta andra vänner med samma intresse. Vi tar emot små grupper för att kunna hjälpa dem och för att skapa känsla av att var och en får ta plats hos oss. Kursen är gratis så ingen blir exkluderad på grund av kostnad.  säger Marianne Eik, pedagog på Umevatoriet.

Tio skolelever får prova att programmera en legorobot under sportlovet på endagskurser. Kursen erbjuds vid två tillfällen under sportlovet, vecka 10.

Man behöver inga förkunskaper och kursen är gratis. Först till kvarn gäller för anmälan, men Umevatoriet ser gärna en jämn fördelning mellan flickor och pojkar.

– Vi hoppas att fler flickor vågar komma och prova tekniken och programmeringen. Legorobotprogrammeringen använder vi i klasser som kommer på besök så vi vet att även tjejer tycker att det är jätteroligt!

Om kursen:

När? Måndag 6/3 kl 10-14,
Eller: onsdag 8/3 kl 10-14
Var? På Umevatoriet
Hur: Lunch och mellanmål medtages

Om Umevatoriet:

Umevatoriet verkar för att främja intresset för naturvetenskap, teknik och matematik. I samarbete med för- och grundskoleförvaltningen, gymnasieförvaltningen, kommundelsförvaltningar i Umeå kommun, kranskommunerna, Umeå universitet och näringslivet ger verksamheten möjligheter för barn, elever och pedagoger att tillsammans med kompetent personal experimentera och fördjupa sina kunskaper i naturvetenskap, teknik och matematik. Utgångspunkten för Umevatoriets teman är rymden. Umevatoriet har även öppet för allmänheten.

www.umevatoriet.se

För mer information, kontakta gärna:

Marianne Eik, pedagog på UmevatorietTelefon:090-17 80 20
E-post: marianne.eik@umu.se

Redaktör: Ingrid Söderbergh