"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2012-01-26

Ung smart studentidé blev mångmiljonföretag

NYHET Jonas Engström är en av Umeå universitets mest framgångsrika studenter när det handlar om att bygga mångmiljonföretag från unga smarta studentidéer. Nu kommer han till Umeå för att berätta om sin resa som företagare.

Projektet Ung och Smart bjuder måndag 30 januari in till en föreläsning med entreprenören Jonas Engström som berättar om fem viktiga lärdomar från sin entreprenörsresa.

Jonas Engström läste datavetenskap vid Umeå universitet under 1990-talet vilket ledde fram till en Master of Science. Tillsammans med några kurskamrater startade han under studietiden it-företaget Ardendo och så småningom företaget Mayam. Med hjälp av kreativitet, goda kompanjoner, rätt tajming och en viss del tur ledde det till en spännande och lärorik entreprenörsresa som kryddats med erfarenheter från många delar av världen.

Jonas Engström är ett lysande exempel på ungt entreprenörskap och innovativt tänkande och vill med sin föreläsning förmedla några av de lärdomar han dragit som framgångsrik företagare.

Föreläsningen ingår i projektet Ung och SMARTs kompetensutvecklande möten "Från idé till produkt/tjänst". Ung och SMART är Umeå universitets Vinnovaprojekt som ingår i programmet Ungas Innovationkraft. Projektet samarbetar med Umeå kommun, Dohi Sweden och Sogeti.

Läs mer om projektetMer om företagen Tid: Måndag 30 januari, 13.00
Lokal: Ljusgården, Lärarutbildningshuset, Umeå universitet

Varmt välkomna!

KontaktpersonTorbjörn Johansson, Projektledare Ung och SMART E-post:torbjorn.johansson@innovation-impact.seMobil: 070-545 11 11

Redaktör: Carina Dahlberg