"False"
Hoppa direkt till innehållet

Studenter som inte bytt lösenord sedan 7 maj kan inte logga in på studentwebben. Läs hur du byter lösenord.

printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2008-11-28

Unga bloggar om sex på internet

NYHET Under hösten har 60 gymnasieelever från Midgårdsskolan deltagit i ett bloggprojekt om sexualitet, internet och vuxnas försök till sexkontakter med unga. Ungdomarnas bloggar är mycket träffsäkra och kommer ur deras egna erfarenheter av nätets möjligheter och risker.

En av eleverna skriver i sin blogg: ”Det var inte många dagar sedan en 35-årig kille kontaktade mig via mail på Apberget, ’underbart – oj vilket utseende hör av dig’. Jag svarar inte, men ändå fortsätter han och skickar ytterligare fyra mail i samma stil. Jag tycker inte att det är rätt att vuxna ska få ta sexuell kontakt med unga på nätet.”

Som avslutning på bloggprojektet kommer eleverna att redovisa sitt bloggprojekt för en grupp IT-forskare från olika universitet i Sverige.

Bloggprojektet är ett samarbete mellan Midgårdsskolan och projektet Umeå Live vid Umeå universitet. Umeå Live är ett samarbete mellan Umeå universitet, Umeå kommun, Länsstyrelsen i Västerbotten, Vinnova samt olika näringslivsparter.

Mer information om projektet

Elevernas bloggar om vuxnas sexkontakter med unga:

Blogg 1
Blogg 2

Elevernas bloggar om bilder på nätet:

Blogg 1
Blogg 2

Elevernas bloggar om barnpornografi och internet:

Blogg 1
Blogg 2

Att bloggprojektet äger rum i Umeå kan ses som ett tecken på att Umeå är stark ungdomsstad. Umeå har utsetts till Årets ungdomskommun och i Umeå har alla 16-åringar en egen bärbar dator. Det beror på att alla gymnasieskolor i Umeå ger en bärbar dator till den som börjar i gymnasiets första klass.

Kontaktperson:

Mikael Hansson,  Umeå Live, Umeå universitet Telefon: 070-553 06 18
E-post: mhansson@cs.umu.se

Redaktör: Camilla Bergvall