"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2007-01-30

Utbildningsminister Leijonborg besöker Umeå universitet

NYHET Utbildningsminister Lars Leijonborg besöker onsdag 31 januari Umeå och Umeå universitet. Under vistelsen kommer han bland annat att besöka Designhögskolan och Umeå Plant Science Centre vid Umeå universitet.

– Det är väldigt roligt för oss att Umeå universitet är bland de första universitet som utbildningsministern besöker. Vi är också stolta över att kunna visa upp två av de områden som vi är världsledande inom, säger Göran Sandberg, Umeå universitets rektor.

Umeå Plant Science Centre, vid Umeå universitet och SLU i Umeå, utsågs under hösten till en av fyra starka forskningsmiljöer som bildar Sveriges första Berzelii Centra. Med utnämning följde ett anlag om 150 miljoner kronor att användas för forskning under tio år. Umeå Plant Science Centre är en världsledande forskningsmiljö inom växtbioteknik där internationellt ledande grundforskning kopplas ihop med utveckling av framtida produkter och processer inom jord- och skogsbruk. Anslaget innebär att ett UPSC centrum för skogsbioteknik nu kommer att bildas och att samarbetet med skogsindustrin kommer att förstärkas.

Designhögskolan rankades under hösten som en av världens främsta Designskolor av Business Week. Det är den enda Designhögskolan i Norden med utbildning i Transportdesign och en av få med masterprogram på engelska. Designstudenterna vid Umeå universitet kammar dessutom år efter år hem en rad internationella designpriser och antalet internationella studenter är högt.

Leijonborgs program vid Umeå universitet12.25–14.00 Lunch med universitetsledningen, Umeå universitet14.00–15.15 Besök och föredrag på Umeå Plant Science Center
15.30–16.30 Besök på Designhögskolan, presentation och rundvandring

Media inbjuds att närvara vid besöket på UPSC och Designhögskolan.

Läs mer om Designhögskolan: www.dh.umu.se
Läs mer om UPSC: www.upsc.se

Kontakt:
Carina Dahlberg, pressinformatör, Umeå universitet 070-621 33 68 carina.dahlberg@adm.umu.se

Johan Britz, presschef hos Lars Leijonborg 08-405 16 33, 070-772 74 47 

Karin Oscarsson, pressassistent 08-405 44 2, 070-208 36 68 karin.oscarsson@education.ministry.se

Redaktör: Carina Dahlberg