"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2016-05-27

Var med i fototävlingen: "YouthVision: Becoming adult today"

NYHET EXCEPT är ett internationellt forskningsprojekt som genom fototävlingen vill fånga in och bättre förstå ungdomars erfarenheter av att bli vuxen. Tävlingen pågår t om 1 juli.

EXCEPT är ett forskningsprojekt som syftar till att analysera ungas situation på arbetsmarknaden, riskerna för social utslagning och att bedöma relaterade politiska åtgärder i EU-28 och i Ukraina. Vid Sociologiska institutionen deltar bland annat Anna Baranowska-Rataj, Ulrika Schmauch, Mattias Strandh och Björn Högberg i forskningsprojektet.

För att bättre förstå ungdomars erfarenhet av att bli vuxen lanserar EXCEPT nu en fototävling. Vad innebär det egentligen att bli vuxen för unga människor idag? Handlar det om att få ett jobb, att kunna betala sina räkningar, ha mer frihet eller kanske få möjlighet att fatta egna beslut och ta konsekvenserna av dessa. Berätta vad du anser. När startar tonårsperioden och hur känns det att vara ung idag? Har det varit en positiv eller negativ upplevelse för dig hittills? Vad är bra med att bli vuxen och vad är inte bra? EXCEPT är nyfiken på att få ta del av dina åsikter, känslomässiga upplevelser och associationer när det gäller frågan om att bli vuxen i dag.

Skicka dina bilder till EXCEPT och få chansen att vinna priser. Tävlingen pågår till och med 1 juli 2016. Därefter påbörjar juryn sitt arbete med att rösta fram en vinnare. Du ska vara mellan 18 och 30 år.
Läs mer om tävlingen: http://www.except-project.eu/get-involved/
Läs mer om projektet EXCEPT: http://www.except-project.eu/home/