"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2012-04-27

Vårens sista psykologiska salong den 3 maj

NYHET Utmattningstillstånd, taktkänsla och rekryteringstester är några av samtalsämnena för Mattias Lundberg med gäster på torsdagens psykologiska salong i Umeå. Den talkshow-inspirerade serien är gratis och öppen för alla, och arrangörer är institutionen för psykologi vid Umeå universitet.

Psykologisk salong har genomförs tre gånger tidigare och har blivit ett mycket uppskattat arrangemang hos en bred och stor publik.
– Vi har haft 100–200 åhörare varje gång, och det är kul att se att människor i olika åldrar och med helt olika bakgrunder lockas att delta, säger Mattias Lundberg, initiativtagare och värd för arrangemanget.

Arrangörerna strävar också efter att bjuda in gäster och forskare med expertis inom olika psykologiområden.
– Helst ska alla i publiken tycka att minst en gäst är speciellt intressant. Förutom att få veta mer om ditt favoritämne, får du då kunskap om två till tre andra på köpet.

Psykologisk salong är bara en del av institutionens satsning på ett utökat samverkansarbete med övriga samhället.
– I höst kommer vi bland annat att arrangera två stora konferenser i Umeå, en i psykologi och en i kognitionsvetenskap, som också kommer att vara öppna för allmänheten, säger Mattias Lundberg.

Psykologisk salong den 3 maj bjuder på tre gäster:

Agneta Sandström är legitimerad psykolog och filosofie doktor vid Umeå universitet, och jobbar för närvarande som neuropsykolog vid Östersunds sjukhus.
Hon har forskat kring stress och utmattningstillstånd, och kan ge en bild av forskningsläget på området och kanske även ta hål på en del myter.

Guy Madison, professor i psykologi vid Umeå universitet, är en av Sveriges få psykologiforskare som forskar om hur vi människor fungerar då det gäller musik, rytm och flow.
Han studerar vad som får folk att lära sig musicera, och hur det i sin tur påverkar deras hälsa, välbefinnande och kognitiva förmåga. Han ska även prata om hur och varför folk kan hålla takten, hur mycket de orkar träna när de lyssnar på musik, och sambandet mellan intelligens och flow.

Mattias Elg är legitimerad psykolog och ägare av Elg & Catenacci AB.
Han har under många år arbetat med att utveckla och implementera den nya tidens rekryteringsverktyg och arbetspsykologiska tester, och har även arbetat framgångsrikt med organisationsutveckling både i Sverige och internationellt. Men på vilket sätt bör olika tester användas i samband med rekrytering? Går det att lita på resultaten? Hur mycket ska vi gå på magkänsla då vi rekryterar?

Fakta:

Datum: Torsdag 3 maj 2012
Tid: 18.30–21.00
Plats: Pub Freja, Umeå Folkets Hus
Pris: Kostnadsfritt, ingen anmälan behövs.

För mer information:

Mattias Lundberg, institutionen för psykologi, Umeå universitet Mobil: 070-315 4078,
E-post: mattias.lundberg@psy.umu.se

Redaktör: Camilla Bergvall