"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2011-05-09

Vinnare utsedd i tävlingen "Vårdikten" för Valborg på campus

NYHET Katrin Påhlman heter vinnaren i tävlingen "Vårdikten" som lanserades för första gången inför årets Valborg på campus-arrangemang.

Priset till vinnaren var en blombukett, ett presentkort på 1000 kr på Strömpilen och att få dikten uppläst från scenen under Valborg på campus-firandet.

Så här lyder Katrins vinnarbidrag:

Det hände plötsligt -
himlen sprack upp och
jag förälskade mig i en färg
huden stramade när den tämjdes

av det varma och jag ... bara stod där, stilla
och spirade uppåt.

Juryns motivering för vinnarbidraget var: "att den går inåt mot jaget och behåller samma känsla genom hela dikten."

Intervju med "Vårdikten"-vinnaren

Namn: Katrin Påhlman
Läser: Jag läser andra terminen på psykologprogrammet.
Kommer från: Är uppvuxen i Leksand, gick gymnasiet i Göteborg, bodde därefter ett år i Uppsala och är nu bosatt i Umeå sedan tre år tillbaka.

Vad inspirerade dig till dikten?
Helt klart den svåraste frågan. Jag tror att inspiration är vida överskattat. Men jag ville skriva något som handlade om våren utan att det skulle bli klyschigt, vilket inte är lätt för våren är ju en tid av nyförälskelse och nyförälskelse blir lätt klyschigt. Gräset som kommer fram och värmen mot huden, det är som att födas på nytt varje gång det blir vår. Så jag måste svara att själva uppgiften (tävlingen) var inspirationen och att sedan skrivandet var som att försöka rota fram rätt ord ur arkivet.

Hur kändes det att få den uppläst?
Jo men det var väl okej. Ingen speciell känsla sådär direkt. I efterhand tänker jag att jag kanske skulle ha läst upp den själv, men då var jag för feg.

Har du andra "skrivarambitioner"?
Jag skriver på en blogg för mitt eget höga nöjes skull. Sedan träffas jag och tre vänner och skriver tillsammans ungefär 2 timmar varannan vecka. Det är en skrivargrupp som är tänkt att fokusera på processen skrivande och inte på produkten. Det är lätt att bli resultatinriktad och att det som produceras måste vara "bra" men jag vill försöka komma bort ifrån det och skriva för att det är roligt. Det akademiska språket blir stundtals så torftigt att det knastrar mellan tänderna, och då är det skönt att träffas och få använda ett annat språk.

Katrins blogg: ienormtristess.blogspot.com

Bild: Privat

Redaktör: Annica Höglund