Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 31 mars 2021)

Publicerad: 11 maj, 2015

VK: Umeåstudenter vann juridiktävling

NYHET Juriststudenter från Umeå universitet vann årets upplaga av Svenska juridiska mästerskapen. Riksfinalen avgjordes den 8 maj i Högsta domstolen.

Umeå universitet representerades i år av Christian Postolovski, Robin Enander, Tatiana Johansson och Elisabeth Leth, som läser på juristprogrammet vid juridiska institutionen.

Varje år avgörs vilka juristprogramstudenter som får titulera sig svenska mästare i juridik och för första gången i tävlingens historia tog Umeå universitet hem segern.
– Det känns riktigt bra. Historiskt sett så har alltid de stora universiteten vunnit. Umeå universitet har längtat efter en vinst, säger Christian Postolovski till Västerbottens Kuriren.

Läs nyheten

Redaktör: Sofia Strömgren